Education & events

Health care professional typing on a laptop at a desk
28 April
29 April
(IAR-DST) Postnatal Depression & Eating Disorder
(IAR-DST) Postnatal Depression & Eating Disorder 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts April 29, 2024 at 12:30pm
Ends April 29, 2024 at 2:30pm
30 April
 
The National Suicide Prevention Conference 2024 Starts 9:00am (2 days)
Starts April 30, 2024 at 9:00am
Ends May 2, 2024 at 5:00pm
1
May
 
The National Suicide Prevention Conference 2024 All Day (2 days)
Starts April 30, 2024 at 9:00am
Ends May 2, 2024 at 5:00pm
Clinical Forum: The Syphilis Surge in South Australia
Clinical Forum: The Syphilis Surge in South Australia 6:00pm - 8:30pm (2h 30m)
Starts May 1, 2024 at 6:00pm
Ends May 1, 2024 at 8:30pm
2
May
The National Suicide Prevention Conference 2024
The National Suicide Prevention Conference 2024 Ends 5:00pm (2 days)
Starts April 30, 2024 at 9:00am
Ends May 2, 2024 at 5:00pm
 
Standard Mental Health First Aid hosted by Cate Howell  Starts 9:15am (1 days)
Starts May 2, 2024 at 9:15am
Ends May 3, 2024 at 4:30pm
IAR-DST Training for GPs
IAR-DST Training for GPs 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts May 2, 2024 at 12:30pm
Ends May 2, 2024 at 2:30pm
 Repeats 16 May 2024, 22 May 2024, 30 May 2024
3
May
Standard Mental Health First Aid hosted by Cate Howell 
Standard Mental Health First Aid hosted by Cate Howell  Ends 4:30pm (1 days)
Starts May 2, 2024 at 9:15am
Ends May 3, 2024 at 4:30pm
4
May
GP Education and Collaboration Day
GP Education and Collaboration Day 8:45am - 2:30pm (5h 45m)
Starts May 4, 2024 at 8:45am
Ends May 4, 2024 at 2:30pm
5
May
6
May
7
May
Refugee Health: culturally safe assessment and referral pathways
Refugee Health: culturally safe assessment and referral pathways 6:00pm - 9:00pm (3h)
Starts May 7, 2024 at 6:00pm
Ends May 7, 2024 at 9:00pm
8
May
Empowering Your Clients via a Pleasure-Centred Approach to Sexual Health
Empowering Your Clients via a Pleasure-Centred Approach to Sexual Health 7:00pm - 8:30pm (1h 30m)
Starts May 8, 2024 at 7:00pm
Ends May 8, 2024 at 8:30pm
9
May
Detecting and Diagnosing Chronic Kidney Disease in Primary Care
Detecting and Diagnosing Chronic Kidney Disease in Primary Care 7:00pm - 8:00pm (1h)
Starts May 9, 2024 at 7:00pm
Ends May 9, 2024 at 8:00pm
10
May
11
May
Promoting Healthy Ageing in General Practice
Promoting Healthy Ageing in General Practice 12:30pm - 4:30pm (4h)
Starts May 11, 2024 at 12:30pm
Ends May 11, 2024 at 4:30pm
12
May
13
May
14
May
15
May
LGBTIQ Inclusion Workshop
LGBTIQ Inclusion Workshop 9:30am - 12:30pm (3h)
Starts May 15, 2024 at 9:30am
Ends May 15, 2024 at 12:30pm
LGBTIQ Inclusion Workshop for Nurses and Midwives
LGBTIQ Inclusion Workshop for Nurses and Midwives 9:30am - 12:30pm (3h)
Starts May 15, 2024 at 9:30am
Ends May 15, 2024 at 12:30pm
 Repeats 16 Oct 2024
TELEHEALTH IN Residential Aged Care Homes(RACH) Webinar
TELEHEALTH IN Residential Aged Care Homes(RACH) Webinar 5:30pm - 7:00pm (1h 30m)
Starts May 15, 2024 at 5:30pm
Ends May 15, 2024 at 7:00pm
SA: Mastering the Art of H.E.I.D.I. & Wound Management
SA: Mastering the Art of H.E.I.D.I. & Wound Management 5:45pm - 9:10pm (3h 25m)
Starts May 15, 2024 at 5:45pm
Ends May 15, 2024 at 9:10pm
Transitioning From Summer to Winter Sport
Transitioning From Summer to Winter Sport 6:00pm - 7:00pm (1h)
Starts May 15, 2024 at 6:00pm
Ends May 15, 2024 at 7:00pm
16
May
IAR-DST Training for GPs
IAR-DST Training for GPs 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts May 16, 2024 at 12:30pm
Ends May 16, 2024 at 2:30pm
 Repeats 16 May 2024, 22 May 2024, 30 May 2024
17
May
18
May
19
May
20
May
Carrying the weight of Mental Health
Carrying the weight of Mental Health 6:00pm - 8:30pm (2h 30m)
Starts May 20, 2024 at 6:00pm
Ends May 20, 2024 at 8:30pm
Carrying the weight of Mental Health (ONLINE)
Carrying the weight of Mental Health (ONLINE) 6:30pm - 8:30pm (2h)
Starts May 20, 2024 at 6:30pm
Ends May 20, 2024 at 8:30pm
21
May
22
May
IAR-DST Training for GPs
IAR-DST Training for GPs 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts May 22, 2024 at 12:30pm
Ends May 22, 2024 at 2:30pm
 Repeats 16 May 2024, 22 May 2024, 30 May 2024
23
May
SA Beyond the C Educational Webinar – Hepatitis C in Primary Care and Case-Finding
SA Beyond the C Educational Webinar – Hepatitis C in Primary Care and Case-Finding 6:30pm - 8:30pm (2h)
Starts May 23, 2024 at 6:30pm
Ends May 23, 2024 at 8:30pm
24
May
25
May
Aboriginal Cultural Sensitivity & Respect Training
Aboriginal Cultural Sensitivity & Respect Training 9:00am - 4:00pm (7h)
Starts May 25, 2024 at 9:00am
Ends May 25, 2024 at 4:00pm
26
May
27
May
28
May
Straight Talk on Behavioural Issues in Dementia: Recognition, Management & Resources for GPs
Straight Talk on Behavioural Issues in Dementia: Recognition, Management & Resources for GPs 6:00pm - 7:00pm (1h)
Starts May 28, 2024 at 6:00pm
Ends May 28, 2024 at 7:00pm
29
May
30
May
IAR-DST Training for GPs
IAR-DST Training for GPs 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts May 30, 2024 at 12:30pm
Ends May 30, 2024 at 2:30pm
 Repeats 16 May 2024, 22 May 2024, 30 May 2024
31
May
1 June
Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday
28
29
(IAR-DST) Postnatal Depression & Eating Disorder
(IAR-DST) Postnatal Depression & Eating Disorder 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts April 29, 2024 at 12:30pm
Ends April 29, 2024 at 2:30pm
30
 
The National Suicide Prevention Conference 2024 Starts 9:00am (2 days)
Starts April 30, 2024 at 9:00am
Ends May 2, 2024 at 5:00pm
1
 
The National Suicide Prevention Conference 2024 All Day (2 days)
Starts April 30, 2024 at 9:00am
Ends May 2, 2024 at 5:00pm
Clinical Forum: The Syphilis Surge in South Australia
Clinical Forum: The Syphilis Surge in South Australia 6:00pm - 8:30pm (2h 30m)
Starts May 1, 2024 at 6:00pm
Ends May 1, 2024 at 8:30pm
2
The National Suicide Prevention Conference 2024
The National Suicide Prevention Conference 2024 Ends 5:00pm (2 days)
Starts April 30, 2024 at 9:00am
Ends May 2, 2024 at 5:00pm
 
Standard Mental Health First Aid hosted by Cate Howell  Starts 9:15am (1 days)
Starts May 2, 2024 at 9:15am
Ends May 3, 2024 at 4:30pm
IAR-DST Training for GPs
IAR-DST Training for GPs 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts May 2, 2024 at 12:30pm
Ends May 2, 2024 at 2:30pm
 Repeats 16 May 2024, 22 May 2024, 30 May 2024
3
Standard Mental Health First Aid hosted by Cate Howell 
Standard Mental Health First Aid hosted by Cate Howell  Ends 4:30pm (1 days)
Starts May 2, 2024 at 9:15am
Ends May 3, 2024 at 4:30pm
4
GP Education and Collaboration Day
GP Education and Collaboration Day 8:45am - 2:30pm (5h 45m)
Starts May 4, 2024 at 8:45am
Ends May 4, 2024 at 2:30pm
5
6
7
Refugee Health: culturally safe assessment and referral pathways
Refugee Health: culturally safe assessment and referral pathways 6:00pm - 9:00pm (3h)
Starts May 7, 2024 at 6:00pm
Ends May 7, 2024 at 9:00pm
8
Empowering Your Clients via a Pleasure-Centred Approach to Sexual Health
Empowering Your Clients via a Pleasure-Centred Approach to Sexual Health 7:00pm - 8:30pm (1h 30m)
Starts May 8, 2024 at 7:00pm
Ends May 8, 2024 at 8:30pm
9
Detecting and Diagnosing Chronic Kidney Disease in Primary Care
Detecting and Diagnosing Chronic Kidney Disease in Primary Care 7:00pm - 8:00pm (1h)
Starts May 9, 2024 at 7:00pm
Ends May 9, 2024 at 8:00pm
10
11
Promoting Healthy Ageing in General Practice
Promoting Healthy Ageing in General Practice 12:30pm - 4:30pm (4h)
Starts May 11, 2024 at 12:30pm
Ends May 11, 2024 at 4:30pm
12
13
14
15
LGBTIQ Inclusion Workshop
LGBTIQ Inclusion Workshop 9:30am - 12:30pm (3h)
Starts May 15, 2024 at 9:30am
Ends May 15, 2024 at 12:30pm
LGBTIQ Inclusion Workshop for Nurses and Midwives
LGBTIQ Inclusion Workshop for Nurses and Midwives 9:30am - 12:30pm (3h)
Starts May 15, 2024 at 9:30am
Ends May 15, 2024 at 12:30pm
 Repeats 16 Oct 2024
TELEHEALTH IN Residential Aged Care Homes(RACH) Webinar
TELEHEALTH IN Residential Aged Care Homes(RACH) Webinar 5:30pm - 7:00pm (1h 30m)
Starts May 15, 2024 at 5:30pm
Ends May 15, 2024 at 7:00pm
SA: Mastering the Art of H.E.I.D.I. & Wound Management
SA: Mastering the Art of H.E.I.D.I. & Wound Management 5:45pm - 9:10pm (3h 25m)
Starts May 15, 2024 at 5:45pm
Ends May 15, 2024 at 9:10pm
Transitioning From Summer to Winter Sport
Transitioning From Summer to Winter Sport 6:00pm - 7:00pm (1h)
Starts May 15, 2024 at 6:00pm
Ends May 15, 2024 at 7:00pm
16
IAR-DST Training for GPs
IAR-DST Training for GPs 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts May 16, 2024 at 12:30pm
Ends May 16, 2024 at 2:30pm
 Repeats 16 May 2024, 22 May 2024, 30 May 2024
17
18
19
20
Carrying the weight of Mental Health
Carrying the weight of Mental Health 6:00pm - 8:30pm (2h 30m)
Starts May 20, 2024 at 6:00pm
Ends May 20, 2024 at 8:30pm
Carrying the weight of Mental Health (ONLINE)
Carrying the weight of Mental Health (ONLINE) 6:30pm - 8:30pm (2h)
Starts May 20, 2024 at 6:30pm
Ends May 20, 2024 at 8:30pm
21
22
IAR-DST Training for GPs
IAR-DST Training for GPs 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts May 22, 2024 at 12:30pm
Ends May 22, 2024 at 2:30pm
 Repeats 16 May 2024, 22 May 2024, 30 May 2024
23
SA Beyond the C Educational Webinar – Hepatitis C in Primary Care and Case-Finding
SA Beyond the C Educational Webinar – Hepatitis C in Primary Care and Case-Finding 6:30pm - 8:30pm (2h)
Starts May 23, 2024 at 6:30pm
Ends May 23, 2024 at 8:30pm
24
25
Aboriginal Cultural Sensitivity & Respect Training
Aboriginal Cultural Sensitivity & Respect Training 9:00am - 4:00pm (7h)
Starts May 25, 2024 at 9:00am
Ends May 25, 2024 at 4:00pm
26
27
28
Straight Talk on Behavioural Issues in Dementia: Recognition, Management & Resources for GPs
Straight Talk on Behavioural Issues in Dementia: Recognition, Management & Resources for GPs 6:00pm - 7:00pm (1h)
Starts May 28, 2024 at 6:00pm
Ends May 28, 2024 at 7:00pm
29
30
IAR-DST Training for GPs
IAR-DST Training for GPs 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts May 30, 2024 at 12:30pm
Ends May 30, 2024 at 2:30pm
 Repeats 16 May 2024, 22 May 2024, 30 May 2024
31
1
Health Practitioners

(IAR-DST) Borderline Personality & Schizophrenia

Location

Online via Zoom

Date Thursday, July 18, 2024
12:30pm - 2:30pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners

Train-the-trainer workshops

Location

Online

Date Thursday, July 18, 2024
2:00pm - 3:00pm
Duration   1h

HealthChange® Methodology Online Essential Toolkit (Over one month)

Location

Online

Date Thursday, July 18, 2024
2:30pm - 4:00pm
Duration   1h 30m
Health Practitioners Allied Health

SA Beyond the C Educational Webinar – Hepatitis C in Primary Care and Case-Finding

Location

Online- Teams

Date Thursday, July 18, 2024
6:30pm - 8:30pm
Duration   2h
Health Practitioners Allied Health

Weighing in: Unpacking new evidence in managing obesity and CVD

Location

Online - Zoom

Date Thursday, July 18, 2024
6:30pm - 7:30pm
Duration   1h
Health Practitioners Allied Health

Deep Dive into Dyspareunia: A multidisciplinary workshop on sexual pain

Location

Online

Date Saturday, July 20, 2024
8:00am - 5:00pm
Duration   9h
Health Practitioners

Blood Essentials: All About Bruising, Bleeding, and Iron Management

Location

Virtual (webinar)

Date Tuesday, July 23, 2024
7:30pm - 9:00pm
Duration   1h 30m
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners

Course in Ear Wax Removal (Microsuction)

Location

Hotel Grand Chancellor 65 Hindley Street ADELAIDE SA, 5000

Date Wednesday, July 24, 2024
9:00am - 4:00pm
Duration   7h
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners

(IAR-DST) Domestic Violence

Location

Online via Zoom

Date Wednesday, July 24, 2024
12:30pm - 2:30pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply

HealthChange® Methodology Online Essential Toolkit (Over one month)

Location

Online

Date Thursday, July 25, 2024
2:30pm - 4:00pm
Duration   1h 30m
Health Practitioners

Our Woven Ways: Supporting goal setting with Aboriginal and Torres Strait Islander parents

Location

Webinar

Date Thursday, July 25, 2024
7:00pm - 8:30pm
Duration   1h 30m
Health Practitioners

CPR for GPs

Location

College House, 15 Gover Street, North Adelaide

Date Saturday, July 27, 2024
9:00am - 12:00pm
Duration   3h
Health Practitioners

Contraception Workshop for Nurses and Midwives Empty heading

Location

SHINE SA
64C Woodville Road
Woodville

Date Tuesday, July 30, 2024
9:30am - 12:30pm
Duration   3h
Health Practitioners Allied Health

Adolescent Chronic Pain Symposium

Location

Online

Date Tuesday, July 30, 2024
6:00pm - 7:30pm
Duration   1h 30m
Health Practitioners

(IAR-DST) Schizophrenia & Postnatal Depression

Location

Online via Zoom

Date Wednesday, July 31, 2024
6:00pm - 8:00pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners Allied Health

A United Front: Working Together to Prevent Congenital Syphilis

Location

Online - Microsoft Teams

Date Wednesday, July 31, 2024
6:30pm - 7:30pm
Duration   1h
Health Practitioners Allied Health

(PUB) Trauma Informed Diversity Awareness (Masterclass)

Location

Online

Date Friday, August 2, 2024
8:30am - 4:00pm
Duration   7h 30m
Health Practitioners

Women in general practice retreat - Expand your expertise

Location

Venue: Stamford Grand, Glenelg

Date Saturday, August 10, 2024
9:00am - 5:00pm
Duration   8h

HealthChange® Methodology Online Essential Toolkit (Over one month)

Location

Online

Date Sunday, August 11, 2024
2:30pm - 4:00pm
Duration   1h 30m
Health Practitioners

FPAA National Certificate in Reproductive & Sexual Health for Doctors

Location

SHINE SA, 64C Woodville Road, Woodville

Date Monday, August 12, 2024
9:00am -
Friday, August 16, 2024 at 5:00pm
Duration   4d 8h
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners

Intro to Consumer and Community Involvement in Health Research webinar

Location

Online webinar. A link to Zoom will be emailed following registration.

Date Monday, August 12, 2024
11:30am - 1:30pm
Duration   2h
Health Practitioners

(IAR-DST) Children & Older Adults

Date Monday, August 12, 2024
12:30pm - 2:30pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners Allied Health Community

HOW2 LGBTIQ Inclusion Training

Location

SHINE SA, 
64C Woodville Road, Woodville
 

Date Thursday, August 15, 2024
9:30am - 4:30pm
Duration   7h
Health Practitioners

(IAR-DST) Adult & Older Adult

Date Wednesday, August 21, 2024
12:30pm - 2:30pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply

NiPHC Chronic Disease Management and Healthy Ageing Program

Date Wednesday, August 21, 2024
4:00pm - 6:00pm
Duration   2h
Health Practitioners Allied Health

AI and its potential role in Healthcare

Location

Adelaide Health and Medical Sciences building - The University of Adelaide, Room G0304 North Terrace, Adelaide SA 5000, Australia

Date Thursday, August 22, 2024
5:30pm - 7:30pm
Duration   2h
Health Practitioners

(IAR-DST) Children & Adolescent

Date Monday, August 26, 2024
12:30pm - 2:30pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply
Allied Health

FREE PACOP Fundamentals Workshop

Location

InterContinental Adelaide, an IHG Hotel

North Terrace Adelaide, SA 5000

Date Tuesday, August 27, 2024
9:15am - 2:30pm
Duration   5h 15m
Health Practitioners Allied Health Community

NCHRF Public Lecture 2024: Managing Multimorbidity - a Challenge to Current Healthcare Systems

Location

Adelaide Health and Medical Sciences Building Room G-030 4 North Terrace, Adelaide SA 5000

Date Thursday, August 29, 2024
5:30pm - 7:30pm
Duration   2h
Health Practitioners Allied Health

ANZSPM 2024 BIENNIAL CONFERENCE

Location

Adelaide

Date Thursday, September 5, 2024
9:00am -
Sunday, September 8, 2024 at 5:00pm
Duration   3d 8h