Education & events

Health care professional typing on a laptop at a desk
26 May
27 May
28 May
Straight Talk on Behavioural Issues in Dementia: Recognition, Management & Resources for GPs
Straight Talk on Behavioural Issues in Dementia: Recognition, Management & Resources for GPs 6:00pm - 7:00pm (1h)
Starts May 28, 2024 at 6:00pm
Ends May 28, 2024 at 7:00pm
29 May
30 May
IAR-DST Training for GPs
IAR-DST Training for GPs 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts May 30, 2024 at 12:30pm
Ends May 30, 2024 at 2:30pm
 Repeats 16 May 2024, 22 May 2024, 30 May 2024
31 May
1
Jun
2
Jun
3
Jun
The National Viral Hepatitis Mapping Project: National Launch Webinar
The National Viral Hepatitis Mapping Project: National Launch Webinar 1:00pm - 2:00pm (1h)
Starts June 3, 2024 at 1:00pm
Ends June 3, 2024 at 2:00pm
4
Jun
My Health Record in Residential Aged Care
My Health Record in Residential Aged Care 12:30pm - 1:30pm (1h)
Starts June 4, 2024 at 12:30pm
Ends June 4, 2024 at 1:30pm
The role of social connection and loneliness in the wellbeing of people experiencing homelessness and substance use.
The role of social connection and loneliness in the wellbeing of people experiencing homelessness and substance use. 1:00pm - 2:30pm (1h 30m)
Starts June 4, 2024 at 1:00pm
Ends June 4, 2024 at 2:30pm
5
Jun
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists Starts 6:30pm (1 days)
Starts June 5, 2024 at 6:30pm
Ends June 6, 2024 at 8:00pm
 Repeats 12 Jun 2024
Continuity of Medicines Management (CMM) for Aboriginal people Learning Forum
Continuity of Medicines Management (CMM) for Aboriginal people Learning Forum 10:00am - 2:00pm (4h)
Starts June 5, 2024 at 10:00am
Ends June 5, 2024 at 2:00pm
6
Jun
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists Ends 8:00pm (1 days)
Starts June 5, 2024 at 6:30pm
Ends June 6, 2024 at 8:00pm
 Repeats 12 Jun 2024
JBI gLOCAL Solution Room: Adelaide
JBI gLOCAL Solution Room: Adelaide 9:00am - 12:30pm (3h 30m)
Starts June 6, 2024 at 9:00am
Ends June 6, 2024 at 12:30pm
TELEHEALTH in Residential Aged Care Homes(RACH) In Person Workshop
TELEHEALTH in Residential Aged Care Homes(RACH) In Person Workshop 10:00am - 2:30pm (4h 30m)
Starts June 6, 2024 at 10:00am
Ends June 6, 2024 at 2:30pm
7
Jun
8
Jun
9
Jun
10
Jun
11
Jun
12
Jun
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists Starts 6:30pm (1 days)
Starts June 12, 2024 at 6:30pm
Ends June 13, 2024 at 8:00pm
 Repeats 12 Jun 2024
National Hepatitis B s100 Prescriber Course
National Hepatitis B s100 Prescriber Course 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 12, 2024 at 6:00pm
Ends June 12, 2024 at 8:00pm
 Repeats 19 Jun 2024, 26 Jun 2024
The Men’s Table: successful mental health initiative, popping up in Playford.
The Men’s Table: successful mental health initiative, popping up in Playford. 6:30pm - 9:00pm (2h 30m)
Starts June 12, 2024 at 6:30pm
Ends June 12, 2024 at 9:00pm
13
Jun
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists Ends 8:00pm (1 days)
Starts June 12, 2024 at 6:30pm
Ends June 13, 2024 at 8:00pm
 Repeats 12 Jun 2024
14
Jun
2024 Annual Immunisation Forum
2024 Annual Immunisation Forum 8:00am - 12:00pm (4h)
Starts June 14, 2024 at 8:00am
Ends June 14, 2024 at 12:00pm
15
Jun
16
Jun
17
Jun
18
Jun
19
Jun
“Introduction to Immunisation” Workshop
“Introduction to Immunisation” Workshop 9:00am - 5:00pm (8h)
Starts June 19, 2024 at 9:00am
Ends June 19, 2024 at 5:00pm
National Hepatitis B s100 Prescriber Course
National Hepatitis B s100 Prescriber Course 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 19, 2024 at 6:00pm
Ends June 19, 2024 at 8:00pm
 Repeats 19 Jun 2024, 26 Jun 2024
20
Jun
21
Jun
Certificate in Sexual Health for Registered Nurses and Midwives
Certificate in Sexual Health for Registered Nurses and Midwives 9:15am - 5:00pm (7h 45m)
Starts June 21, 2024 at 9:15am
Ends June 21, 2024 at 5:00pm
Australian of the Year Luncheon 2024
Australian of the Year Luncheon 2024 12:00pm - 2:30pm (2h 30m)
Starts June 21, 2024 at 12:00pm
Ends June 21, 2024 at 2:30pm
22
Jun
23
Jun
24
Jun
25
Jun
26
Jun
National Hepatitis B s100 Prescriber Course
National Hepatitis B s100 Prescriber Course 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 26, 2024 at 6:00pm
Ends June 26, 2024 at 8:00pm
 Repeats 19 Jun 2024, 26 Jun 2024
Advanced Gender Affirming Hormone Therapy
Advanced Gender Affirming Hormone Therapy 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 26, 2024 at 6:00pm
Ends June 26, 2024 at 8:00pm
 Repeats 27 Jun 2024
Managing Chronic Kidney Disease in Primary Care
Managing Chronic Kidney Disease in Primary Care 7:00pm - 8:30pm (1h 30m)
Starts June 26, 2024 at 7:00pm
Ends June 26, 2024 at 8:30pm
27
Jun
TELEHEALTH IN Residential Aged Care Homes(RACH) In Person Workshop
TELEHEALTH IN Residential Aged Care Homes(RACH) In Person Workshop 10:00am - 2:30pm (4h 30m)
Starts June 27, 2024 at 10:00am
Ends June 27, 2024 at 2:30pm
Diabetes related foot disease approaches to management
Diabetes related foot disease approaches to management 5:30pm - 8:30pm (3h)
Starts June 27, 2024 at 5:30pm
Ends June 27, 2024 at 8:30pm
Empowering Aboriginal and Torres Strait Islander Health: Leveraging Data for Better Health Outcomes
Empowering Aboriginal and Torres Strait Islander Health: Leveraging Data for Better Health Outcomes 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 27, 2024 at 6:00pm
Ends June 27, 2024 at 8:00pm
Advanced Gender Affirming Hormone Therapy
Advanced Gender Affirming Hormone Therapy 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 27, 2024 at 6:00pm
Ends June 27, 2024 at 8:00pm
 Repeats 27 Jun 2024
SA HIV Testing and PrEP Webinar
SA HIV Testing and PrEP Webinar 6:30pm - 7:30pm (1h)
Starts June 27, 2024 at 6:30pm
Ends June 27, 2024 at 7:30pm
28
Jun
29
Jun
Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday
26
27
28
Straight Talk on Behavioural Issues in Dementia: Recognition, Management & Resources for GPs
Straight Talk on Behavioural Issues in Dementia: Recognition, Management & Resources for GPs 6:00pm - 7:00pm (1h)
Starts May 28, 2024 at 6:00pm
Ends May 28, 2024 at 7:00pm
29
30
IAR-DST Training for GPs
IAR-DST Training for GPs 12:30pm - 2:30pm (2h)
Starts May 30, 2024 at 12:30pm
Ends May 30, 2024 at 2:30pm
 Repeats 16 May 2024, 22 May 2024, 30 May 2024
31
1
2
3
The National Viral Hepatitis Mapping Project: National Launch Webinar
The National Viral Hepatitis Mapping Project: National Launch Webinar 1:00pm - 2:00pm (1h)
Starts June 3, 2024 at 1:00pm
Ends June 3, 2024 at 2:00pm
4
My Health Record in Residential Aged Care
My Health Record in Residential Aged Care 12:30pm - 1:30pm (1h)
Starts June 4, 2024 at 12:30pm
Ends June 4, 2024 at 1:30pm
The role of social connection and loneliness in the wellbeing of people experiencing homelessness and substance use.
The role of social connection and loneliness in the wellbeing of people experiencing homelessness and substance use. 1:00pm - 2:30pm (1h 30m)
Starts June 4, 2024 at 1:00pm
Ends June 4, 2024 at 2:30pm
5
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists Starts 6:30pm (1 days)
Starts June 5, 2024 at 6:30pm
Ends June 6, 2024 at 8:00pm
 Repeats 12 Jun 2024
Continuity of Medicines Management (CMM) for Aboriginal people Learning Forum
Continuity of Medicines Management (CMM) for Aboriginal people Learning Forum 10:00am - 2:00pm (4h)
Starts June 5, 2024 at 10:00am
Ends June 5, 2024 at 2:00pm
6
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists Ends 8:00pm (1 days)
Starts June 5, 2024 at 6:30pm
Ends June 6, 2024 at 8:00pm
 Repeats 12 Jun 2024
JBI gLOCAL Solution Room: Adelaide
JBI gLOCAL Solution Room: Adelaide 9:00am - 12:30pm (3h 30m)
Starts June 6, 2024 at 9:00am
Ends June 6, 2024 at 12:30pm
TELEHEALTH in Residential Aged Care Homes(RACH) In Person Workshop
TELEHEALTH in Residential Aged Care Homes(RACH) In Person Workshop 10:00am - 2:30pm (4h 30m)
Starts June 6, 2024 at 10:00am
Ends June 6, 2024 at 2:30pm
7
8
9
10
11
12
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists Starts 6:30pm (1 days)
Starts June 12, 2024 at 6:30pm
Ends June 13, 2024 at 8:00pm
 Repeats 12 Jun 2024
National Hepatitis B s100 Prescriber Course
National Hepatitis B s100 Prescriber Course 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 12, 2024 at 6:00pm
Ends June 12, 2024 at 8:00pm
 Repeats 19 Jun 2024, 26 Jun 2024
The Men’s Table: successful mental health initiative, popping up in Playford.
The Men’s Table: successful mental health initiative, popping up in Playford. 6:30pm - 9:00pm (2h 30m)
Starts June 12, 2024 at 6:30pm
Ends June 12, 2024 at 9:00pm
13
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists
Sexual and Reproductive Health Fundamentals for Pharmacists Ends 8:00pm (1 days)
Starts June 12, 2024 at 6:30pm
Ends June 13, 2024 at 8:00pm
 Repeats 12 Jun 2024
14
2024 Annual Immunisation Forum
2024 Annual Immunisation Forum 8:00am - 12:00pm (4h)
Starts June 14, 2024 at 8:00am
Ends June 14, 2024 at 12:00pm
15
16
17
18
19
“Introduction to Immunisation” Workshop
“Introduction to Immunisation” Workshop 9:00am - 5:00pm (8h)
Starts June 19, 2024 at 9:00am
Ends June 19, 2024 at 5:00pm
National Hepatitis B s100 Prescriber Course
National Hepatitis B s100 Prescriber Course 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 19, 2024 at 6:00pm
Ends June 19, 2024 at 8:00pm
 Repeats 19 Jun 2024, 26 Jun 2024
20
21
Certificate in Sexual Health for Registered Nurses and Midwives
Certificate in Sexual Health for Registered Nurses and Midwives 9:15am - 5:00pm (7h 45m)
Starts June 21, 2024 at 9:15am
Ends June 21, 2024 at 5:00pm
Australian of the Year Luncheon 2024
Australian of the Year Luncheon 2024 12:00pm - 2:30pm (2h 30m)
Starts June 21, 2024 at 12:00pm
Ends June 21, 2024 at 2:30pm
22
23
24
25
26
National Hepatitis B s100 Prescriber Course
National Hepatitis B s100 Prescriber Course 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 26, 2024 at 6:00pm
Ends June 26, 2024 at 8:00pm
 Repeats 19 Jun 2024, 26 Jun 2024
Advanced Gender Affirming Hormone Therapy
Advanced Gender Affirming Hormone Therapy 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 26, 2024 at 6:00pm
Ends June 26, 2024 at 8:00pm
 Repeats 27 Jun 2024
Managing Chronic Kidney Disease in Primary Care
Managing Chronic Kidney Disease in Primary Care 7:00pm - 8:30pm (1h 30m)
Starts June 26, 2024 at 7:00pm
Ends June 26, 2024 at 8:30pm
27
TELEHEALTH IN Residential Aged Care Homes(RACH) In Person Workshop
TELEHEALTH IN Residential Aged Care Homes(RACH) In Person Workshop 10:00am - 2:30pm (4h 30m)
Starts June 27, 2024 at 10:00am
Ends June 27, 2024 at 2:30pm
Diabetes related foot disease approaches to management
Diabetes related foot disease approaches to management 5:30pm - 8:30pm (3h)
Starts June 27, 2024 at 5:30pm
Ends June 27, 2024 at 8:30pm
Empowering Aboriginal and Torres Strait Islander Health: Leveraging Data for Better Health Outcomes
Empowering Aboriginal and Torres Strait Islander Health: Leveraging Data for Better Health Outcomes 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 27, 2024 at 6:00pm
Ends June 27, 2024 at 8:00pm
Advanced Gender Affirming Hormone Therapy
Advanced Gender Affirming Hormone Therapy 6:00pm - 8:00pm (2h)
Starts June 27, 2024 at 6:00pm
Ends June 27, 2024 at 8:00pm
 Repeats 27 Jun 2024
SA HIV Testing and PrEP Webinar
SA HIV Testing and PrEP Webinar 6:30pm - 7:30pm (1h)
Starts June 27, 2024 at 6:30pm
Ends June 27, 2024 at 7:30pm
28
29
Health Practitioners

(IAR-DST) Borderline Personality & Schizophrenia

Location

Online via Zoom

Date Thursday, July 18, 2024
12:30pm - 2:30pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners

Train-the-trainer workshops

Location

Online

Date Thursday, July 18, 2024
2:00pm - 3:00pm
Duration   1h

HealthChange® Methodology Online Essential Toolkit (Over one month)

Location

Online

Date Thursday, July 18, 2024
2:30pm - 4:00pm
Duration   1h 30m
Health Practitioners Allied Health

SA Beyond the C Educational Webinar – Hepatitis C in Primary Care and Case-Finding

Location

Online- Teams

Date Thursday, July 18, 2024
6:30pm - 8:30pm
Duration   2h
Health Practitioners Allied Health

Weighing in: Unpacking new evidence in managing obesity and CVD

Location

Online - Zoom

Date Thursday, July 18, 2024
6:30pm - 7:30pm
Duration   1h
Health Practitioners Allied Health

Deep Dive into Dyspareunia: A multidisciplinary workshop on sexual pain

Location

Online

Date Saturday, July 20, 2024
8:00am - 5:00pm
Duration   9h
Health Practitioners

Blood Essentials: All About Bruising, Bleeding, and Iron Management

Location

Virtual (webinar)

Date Tuesday, July 23, 2024
7:30pm - 9:00pm
Duration   1h 30m
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners

Course in Ear Wax Removal (Microsuction)

Location

Hotel Grand Chancellor 65 Hindley Street ADELAIDE SA, 5000

Date Wednesday, July 24, 2024
9:00am - 4:00pm
Duration   7h
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners

(IAR-DST) Domestic Violence

Location

Online via Zoom

Date Wednesday, July 24, 2024
12:30pm - 2:30pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply

HealthChange® Methodology Online Essential Toolkit (Over one month)

Location

Online

Date Thursday, July 25, 2024
2:30pm - 4:00pm
Duration   1h 30m
Health Practitioners

Our Woven Ways: Supporting goal setting with Aboriginal and Torres Strait Islander parents

Location

Webinar

Date Thursday, July 25, 2024
7:00pm - 8:30pm
Duration   1h 30m
Health Practitioners

CPR for GPs

Location

College House, 15 Gover Street, North Adelaide

Date Saturday, July 27, 2024
9:00am - 12:00pm
Duration   3h
Health Practitioners

Contraception Workshop for Nurses and Midwives Empty heading

Location

SHINE SA
64C Woodville Road
Woodville

Date Tuesday, July 30, 2024
9:30am - 12:30pm
Duration   3h
Health Practitioners Allied Health

Adolescent Chronic Pain Symposium

Location

Online

Date Tuesday, July 30, 2024
6:00pm - 7:30pm
Duration   1h 30m
Health Practitioners

(IAR-DST) Schizophrenia & Postnatal Depression

Location

Online via Zoom

Date Wednesday, July 31, 2024
6:00pm - 8:00pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners Allied Health

A United Front: Working Together to Prevent Congenital Syphilis

Location

Online - Microsoft Teams

Date Wednesday, July 31, 2024
6:30pm - 7:30pm
Duration   1h
Health Practitioners Allied Health

(PUB) Trauma Informed Diversity Awareness (Masterclass)

Location

Online

Date Friday, August 2, 2024
8:30am - 4:00pm
Duration   7h 30m
Health Practitioners

Women in general practice retreat - Expand your expertise

Location

Venue: Stamford Grand, Glenelg

Date Saturday, August 10, 2024
9:00am - 5:00pm
Duration   8h

HealthChange® Methodology Online Essential Toolkit (Over one month)

Location

Online

Date Sunday, August 11, 2024
2:30pm - 4:00pm
Duration   1h 30m
Health Practitioners

FPAA National Certificate in Reproductive & Sexual Health for Doctors

Location

SHINE SA, 64C Woodville Road, Woodville

Date Monday, August 12, 2024
9:00am -
Friday, August 16, 2024 at 5:00pm
Duration   4d 8h
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners

Intro to Consumer and Community Involvement in Health Research webinar

Location

Online webinar. A link to Zoom will be emailed following registration.

Date Monday, August 12, 2024
11:30am - 1:30pm
Duration   2h
Health Practitioners

(IAR-DST) Children & Older Adults

Date Monday, August 12, 2024
12:30pm - 2:30pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply
Health Practitioners Allied Health Community

HOW2 LGBTIQ Inclusion Training

Location

SHINE SA, 
64C Woodville Road, Woodville
 

Date Thursday, August 15, 2024
9:30am - 4:30pm
Duration   7h
Health Practitioners

(IAR-DST) Adult & Older Adult

Date Wednesday, August 21, 2024
12:30pm - 2:30pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply

NiPHC Chronic Disease Management and Healthy Ageing Program

Date Wednesday, August 21, 2024
4:00pm - 6:00pm
Duration   2h
Health Practitioners Allied Health

AI and its potential role in Healthcare

Location

Adelaide Health and Medical Sciences building - The University of Adelaide, Room G0304 North Terrace, Adelaide SA 5000, Australia

Date Thursday, August 22, 2024
5:30pm - 7:30pm
Duration   2h
Health Practitioners

(IAR-DST) Children & Adolescent

Date Monday, August 26, 2024
12:30pm - 2:30pm
Duration   2h
CPD Points Continuing professional development points apply
Allied Health

FREE PACOP Fundamentals Workshop

Location

InterContinental Adelaide, an IHG Hotel

North Terrace Adelaide, SA 5000

Date Tuesday, August 27, 2024
9:15am - 2:30pm
Duration   5h 15m
Health Practitioners Allied Health Community

NCHRF Public Lecture 2024: Managing Multimorbidity - a Challenge to Current Healthcare Systems

Location

Adelaide Health and Medical Sciences Building Room G-030 4 North Terrace, Adelaide SA 5000

Date Thursday, August 29, 2024
5:30pm - 7:30pm
Duration   2h
Health Practitioners Allied Health

ANZSPM 2024 BIENNIAL CONFERENCE

Location

Adelaide

Date Thursday, September 5, 2024
9:00am -
Sunday, September 8, 2024 at 5:00pm
Duration   3d 8h